Goede laptop kopen om te gamen

We leven in een tijdperk waarin we eigenlijk constant verbonden zijn met het internet. We hebben flink wat sprongen gemaakt in de afgelopen jaren. Vroeger hadden mensen een computer waar je hooguit een paar uur per dag mee op het internet ging. Tegenwoordig heb je toegang tot razendsnel internet via je smartphone.

Toch is de computer en laptop nog steeds een belangrijk onderdeel van mensen hun leven. Alhoewel je steeds meer met een smartphone kunt doen, heb je bijvoorbeeld voor het werk of school nog steeds vaak een laptop nodig. Bij de meeste studies zal het blijven bij documenten typen en misschien een aantal video’s van de lesstof bekijken.

laptop voor gamingVoor dergelijke taken kun je vaak volstaan met een redelijk basic laptop die doorgaans erg voordelig aan te schaffen zijn. De kans is echter groot dat je de laptop ook nog voor andere zaken gaat gebruiken, bijvoorbeeld om te gamen of foto’s te bewerken.

Voor die taken heb je weer een wat zwaardere computer nodig. Doordat laptops steeds sneller worden, is het tegenwoordig ook goed mogelijk om spelletjes te spelen met je laptop. Als je dit van plan bent, kun je beter wat meer uitgeven aan een snellere laptop.

Want met een snelle laptop kun je ook goed teksten bewerken voor school, met een slome laptop gamen is een heel ander verhaal. Investeer daarom in een goede en snelle laptop waar je nog jaren plezier van hebt, bekijk het op delaptopwinkel.nl en kies een goede gaming laptop uit.

Waar moet je op letten met een gaming laptop?

Goed.. je wilt dus een gaming laptop gaan aanschaffen. Waar moet je dan op letten. In feite kun je natuurlijk op iedere laptop gamen, het probleem is echter dat veel laptops niet geschikt zijn om de nieuwste games op te spelen. We geven je hier enkele tips.

Videokaart is belangrijkste

Natuurlijk is het belangrijk dat je een snelle processor en voldoende RAM geheugen hebt zitten in de laptop, maar het meest belangrijke is toch wel de videokaart. Wil je de nieuwste games spelen op je laptop, dan wil je natuurlijk dat alles vloeiend verloopt. De videokaart speelt daar een cruciale rol in.

Koop je een goedkopere laptop die niet specifiek voor het gamen is ontwikkeld, dan zit er vaak geen aparte videokaart in maar maakt de laptop gebruik van een on-board videokaart. Voldoende om mee te Netflixen en Youtube video’s te bekijken, maar veel te licht om de nieuwste games mee te spelen.

Toetsenbord mag ook niet vergeten worden

Als je aan het gamen bent, wil je natuurlijk alles wel goed kunnen besturen. Bij veel games maak je hierbij gebruik van het toetsenbord. Voor desktop computers kun je een los toetsenbord aanschaffen wat goed past bij je gamen, bij een laptop zit het toetsenboord uiteraard ingebouwd.

Als je een goede game laptop gaat uitzoeken, is het belangrijk om ook naar het toetsenboord te kijken. Goede gaming laptops zijn uitgerust met een perfect toetsenboord zodat de besturing vlekkeloos verloopt.

Written By maantje